Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 5 Müfettiş Yardımcısı alacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından:
MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI İLANI
T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığında istihdam edilmek üzere, Genel İdare Hizmetleri sınıfında 8. Derecede boş bulunan 5 (beş) adet Müfettiş Yardımcısı kadrosuna açıktan atama yapmak amacıyla, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı Yönetmeliği hükümlerine göre Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Yapılacaktır.
Giriş sınavı ile ilgili hususlar aşağıda belirtilmiştir.
1- GİRİŞ SINAVINA BAŞVURU ŞARTLARI:
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, (Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylardan adli sicil kaydı istenecektir.)
b) En az dört yıllık lisans eğitimi veren; Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile en az dört yıl lisans eğitimi veren ve bu okullara denkliği Yüksek Öğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi ya da yurt dışındaki Yüksek Öğretim Kurumlarından birini bitirmiş olmak,
c) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 ve 2019 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu KPSS P48 puan türünden asgari 70 (Yetmiş) ve daha üzeri puan alan adaylar arasından yapılacak başvurularda; en yüksek puan sıralamasına göre ilk 100 (Yüz) aday içerisinde bulunmak, (Sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun şekilde başvuranların sayısının 100 kişiden fazla olması halinde, puanı en yüksek olan adaydan başlanarak sıralanması neticesinde belirlenecek ilk 100 aday giriş sınavına alınacak olup, 100. aday ile eşit puana sahip aday/adaylar da sınava çağrılacaktır)
d) 01/01/2019 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, (1 Ocak 1984 ve daha sonraki doğumlular)
e) Müfettişlik karakter ve niteliklerine haiz olmak,
f) Sağlık durumu bakımından, yurdun her tarafına giderek, her türlü iklim ve yolculuk koşullarında görev yapmaya elverişli olmak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile engelli bulunmamak, (Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylardan tam teşekküllü Eğitim ve Araştırma Hastanelerinden alınacak Sağlık Kurulu Raporu istenecektir)
g) Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış, muaf veya erteletmiş olmak, (Sözlü sınava girmeye hak kazanan erkek adaylardan askerlik durum belgesi istenecektir.)
h) Herhangi bir kuruma hizmet taahhüdü altında bulunmamak, (Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylardan hizmet taahhüdü altında bulunmadığına dair imzalı beyan alınacaktır.)
i) Yapılacak sınava ilk veya ikinci defa giriyor olmak,
2- BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ:
Giriş Sınavına katılmak isteyen adaylar, yukarıda belirtilen koşulları taşımaları şartıyla başvurularını sınav duyurusunun Remi Gazete’de yayımlanmasını takip eden günden başlayarak, en geç 16/12/2019 tarihi Cuma günü mesai saati sonuna kadar; “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı (A Blok, 6. Kat) Hakkı Turayliç Caddesi No: 5, Posta Kodu: 06338, Emek Çankaya / Ankara / TÜRKİYE”
Adresine şahsen veya iadeli taahhütlü posta ile yapılabilir. Posta ile yapılacak başvurularda 16/12/2019 tarihi Cuma günü mesai bitiminden önce belirtilen adrese ulaşmış olması gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve diğer nedenlerle süresi içinde Başkanlığa iletilmeyen veya ilanda belirtilen şartları taşımayan başvurular işleme alınmayacaktır.
Yazılı giriş sınavına girmeye hak kazananların listesi Bakanlık internet sayfasında (https://www.uab.gov.tr/duyurular) ilan edilir.
Adaylar yazılı sınav için yapacakları başvurularında;
a) Aday başvuru formu,
b) KPSS sonuç belgesi (Geçerlilik süresi ve doğruluğuna ilişkin inceleme ve kontrolleri yapılacaktır.),
c) Yüksek Öğrenim Kurum diploma veya bitirme belgesinin aslı ya da onaylı sureti,
d) Son 6 (altı) ay içinde çekilmiş 1 adet vesikalık fotoğraf,
e) Kimlik belgesi sureti ve vukuatlı nüfus kayıt örneği
ekleyeceklerdir. Aday başvuru formu Bakanlık internet sayfasında yayımlanan ilana ekli olarak bulunmaktadır. Adaylar başvurularında sundukları belgelerin doğruluğundan sorumludurlar. Adaylardan başvuru koşullarını taşımadıkları sonradan anlaşılanlar, hiçbir hak talep edemezler. Belgelerin sahte veya hileli olduğunun anlaşılması halinde aday hakkında gerekli yasal süreç başlatılacaktır.
3 – SINAV TARİHİ VE YERİ:
Giriş Sınavı önce çoktan seçmeli test usulünde yazılı, ardından sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak Ankara’da yapılacaktır.
Sınavın yazılı bölümü, 29/12/2019 tarihinde Pazar günü saat 10:00’da “Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi 15 Temmuz Binası Ayvalı Mah. Halil Sezai Erkut Cad. 150. Sokak Etlik/Ankara” adresinde yapılacak olup, yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar 18/12/2019 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının (https://www.uab.gov.tr/duyurular) internet sayfasından isim, soy isim ve KPSS puanları ile birlikte ilan edilecek, adaylar giriş belgelerini bu sayfadan temin edeceklerdir. Bunun haricinde adaylara yazılı giriş sınavına dair herhangi bir tebligat yapılmayacaktır.
Adaylar yazılı sınava, (https://www.uab.gov.tr/duyurular) sayfasından temin edecekleri giriş belgesi ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere T.C. kimlik numarası olan nüfus cüzdanı veya geçerlilik süresi devam eden pasaportlarını yanlarında bulunduracaklardır.
Yazılı sınavı kazanarak sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların isimleri, sözlü sınav tarihi ve yeri Bakanlık internet sayfasında (https://www.uab.gov.tr/duyurular) duyurulacaktır.
4- YAZILI SINAVIN ŞEKLİ VE KONULARI:
Yazılı sınav, çoktan seçmeli test usulüne göre 5 (beş) seçenekli olarak yapılacaktır. Yazılı sınavda adaylara Hukuk, İktisat, Maliye, Muhasebe sınav grupları için soru değeri dörder puan olmak üzere yirmi beşer soru, Yabancı Dil sınav grubu için soru değeri beşer puan olmak üzere 20 (yirmi) olacak şekilde toplam 120 soru sorulacaktır. Yazılı sınav süresi toplam 150 dakikadır.
Yazılı sınavın konuları aşağıda belirtilmiştir.
1. HUKUK
a) Anayasa Hukuku,
b) İdare Hukukunun Genel Esasları, İdari Yargı, İdari Teşkilat,
c) Ceza Hukuku (Genel Esaslar ve Devlet Aleyhine İşlenen Suçlar), ç) Medeni Hukuk (Genel Esaslar ve Ayni Haklar),
d) Borçlar Hukuku (Genel Esaslar),
e) Ticaret Hukuku (Ticari İşletme, Şirketler ve Kıymetli Evrak Hukuku),
f) Deniz Ticaret Hukuku (Genel Esaslar, Deniz Alanlarının Hukuki Rejimi, Türk
Boğazlarının Hukuki Statüsü ve Hukuki Düzenlemeleri, Navlun Sözleşmeleri, Yolcu Taşıma Sözleşmeleri),
g) İş Hukuku (Genel Esaslar, Sendikalar Hukuku, Toplu İş Sözleşmeleri),
h) İcra İflas Hukuku (Genel Esaslar),
2. İKTİSAT
a) Mikro İktisat,
b) Makro İktisat,
c) Uluslararası İktisat, ç) İşletme İktisadı,
3. MALİYE
a) Maliye Politikası,
b) Kamu Gelir ve Giderleri,
c) Bütçe,
ç) Türk Vergi Mevzuatının Genel Esasları,
4. MUHASEBE:
a) Genel Muhasebe,
b) Bilanço Analiz ve Teknikleri,
c) Ticari Hesap,
5. YABANCI DİL:
– İngilizce,
5) DEĞERLENDİRME:
Giriş sınavı; yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır. Yazılı sınav çoktan seçmeli olacaktır. Yazılı sınavda başarılı olamayan adaylar sözlü sınava katılmaya hak kazanamayacaklardır. Giriş sınavında tam not yazılı sınav gruplarından ayrı ayrı, sözlü sınavda tek olmak üzere 100’dür. Yazılı sınavı başarılı sayılmak için yabancı dil dışındaki yazılı sınav gruplarından alınan puanlardan her birinin 60’dan ve ortalamasının da 70’den az olmaması gerekir. Yabancı dil notu ortalamaya dahil edilmeyecek, tercih nedeni sayılacaktır. Giriş sınavı puanı, sözlü sınavda başarılı olan adayların sözlü sınav puanı ile yazılı sınav puanının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanır. Adayların başarı dereceleri tespit edilirken, giriş sınav puanlarının eşit olması halinde, yazılı sınav puanı yüksek olan adaya, giriş sınav puanı ile birlikte yazılı sınav puanlarının da eşit olması halinde, başvuru yaptığı KPSS puanı yüksek olan adaya öncelik kazanır. Giriş sınavından 70 ve üzeri puan almış olmak, atama yapılacak kadro sayısının dışında kalan adaylar için kazanılmış hak sayılmaz.
Sözlü sınava, yazılı sınavdan en yüksek notu alan adaydan başlamak üzere 20 aday davet edilecektir. Davet edilecek en son sıradaki adayla aynı puandaki adaylar da sözlü sınava davet edilecektir.
Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri, sözlü sınav tarihi ve yeri (https://www.uab.gov.tr/duyurular) adresinden duyurulacaktır.
Sözlü sınavda, adayların; genel olarak alan bilgi düzeyi ile zeka, intikal sürati, ifade kabiliyeti, muhakeme gücü, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel yetenek ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı gibi şahsi vasıfları değerlendirilecektir.
Sözlü sınavı başarılı sayılmak için sınav kurulu başkan ve üyelerinin her birinin 10 tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının 70’den az olmaması gerekir.
Müfettiş Yardımcılığı sınavını başarmış sayılmak için giriş sınav puanının 70’den az olmaması gerekir.
Giriş sınavının yazılı ve sözlü bölümlerini kazanan asıl ve asıl sayısı kadar yedek adayların listesi, Bakanlık internet sayfasından (https://www.uab.gov.tr/duyurular) ilan edilecek ve giriş sınavında başarılı olan adaylara sonuç Denetim Hizmetleri Başkanlığı tarafından iadeli taahhütlü posta ile bildirilecektir.
6) DİĞER HUSUSLAR:
Sınav için istenen belgeler ile diğer ayrıntılı bilgiler (https://www.uab.gov.tr/duyurular) adresinden, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığının (0312) 203 10 84-(0312) 203 18 81 numaralı telefonlarından alınabilir.
Adaylar, sınav sorularına veya sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını, yazılı sınav sonuçlarının ilan edildiği tarihten itibaren en geç 7 (Yedi) günü içinde UAB Döner Sermaye İşletme Dairesi Başkanlığı’nın T.C. Halk Bankası Ankara Kurumsal Şubesi TR53 0001 2009 4520 0044 0002 64 numaralı hesabına 100 TL (Yüz Türk Lirası) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu, itiraz konusunun ve iletişim adreslerinin açıkça yazılı olduğu dilekçe ile T.C Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığına yapacaklardır.
Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ve adayın T.C. kimlik numarası, imza, adres ve banka dekontu olmayan dilekçeler ile yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
İlan olunur. 10412/1-1
Yargıtay sözleşmeli 95 personel alacak
Yargıtay Başkanlığından:
SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM SINAVI İLANI
Başkanlığımız bünyesinde istihdam edilmek üzere, 657 sayılı Devlet Memurları
Kanununun Değişik 4. maddesinin (B) fıkrası uyarınca 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların “Sınav Şartı” başlıklı Ek 2. maddesi gereğince, aşağıdaki tabloda belirtilen sözleşmeli pozisyonlara, 2018 yılı KPSS puanları esas alınarak, Başkanlığımızca yapılacak uygulamalı ve sözlü veya sözlü sınav sonucuna göre personel alınacaktır.
I – POZİSYONLAR
Sıra No | Pozisyon | Yılı / KPSS puanı | Mezuniyet Durumu | Sayı | |
2018 | KPSSP3 | Lisans mezunu olmak | 5 | ||
1 | Sözleşmeli | 2018 | KPSSP93 | Önlisans mezunu olmak | 15 |
Zabıt Katibi | 2018 | KPSSP94 | Ortaöğrenim mezunu olmak | 8 | |
Toplam | 28 | ||||
2 | Sözleşmeli Destek | 2018 | KPSSP94 | Ortaöğrenim mezunu olmak | 57 |
Personeli (Hizmetli) | Toplam | 57 | |||
3 | Sözleşmeli Teknisyen (Sıhhi Tesisat) | 2018 | KPSSP94 | Alanıyla ilgili en az ortaöğretim dengi mesleki teknik öğrenime sahip olmak | 2 |
Toplam | 2 | ||||
4 | Sözleşmeli Teknisyen (Elektrik) | 2018 | KPSSP94 | Alanıyla ilgili en az ortaöğretim dengi mesleki teknik öğrenime sahip olmak | 1 |
Toplam | 1 | ||||
5 | Sözleşmeli Teknisyen (Asansör) | 2018 | KPSSP94 | Alanıyla ilgili en az ortaöğretim dengi mesleki teknik öğrenime sahip olmak | 3 |
Toplam | 3 | ||||
6 | Sözleşmeli Teknisyen googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1560331211068-1’); }); (Soğutma ve | 2018 | KPSSP94 | Alanıyla ilgili en az ortaöğretim dengi mesleki teknik öğrenime sahip olmak | 3 |
İklimlendirme) | Toplam | 3 | |||
7 | Sözleşmeli Teknisyen (Mobilya) | 2018 | KPSSP94 | Alanıyla ilgili en az ortaöğretim dengi mesleki teknik öğrenime sahip olmak | 1 |
Toplam | 1 | ||||
GENEL TOPLAM | 95 |
II – BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE ZAMANI
a) Başvuru tarihi: Başvurular, 09/12/2019 tarihinde başlayıp, 13/12/2019 tarihi mesai bitimi itibariyle (saat 17.00’de) sona erecektir.
b) Başvuru şekli: Başvurular (https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-is-basvurusu) internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup, şahsen veya posta yoluyla yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.
III – BAŞVURU ŞARTLARI:
A – GENEL ŞARTLAR:
a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz bulunmak. b) Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.
c) Sözleşmeli Zabıt Katibi, Sözleşmeli Destek Personeli(Hizmetli) ve Sözleşmeli Teknisyen (Sıhhi Tesisat, Elektrik, Asansör, Soğutma ve İklimlendirme, Mobilya ve Dekorasyon) pozisyonları için; Başvurunun son günü olan 13/12/2019 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak. (Doğum tarihi 13/12/1984 ve sonrası olanlar müracaat edebilir.)
d) 2018 yılı KPSS (B grubu) sınavına girmiş olmak ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden, önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak.
e) Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.
f) Kamu Kurum ve Kuruluşlarında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışmakta iken, son bir yıl içerisinde hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etme sebebiyle herhangi bir Kurumca sözleşmesi feshedilmemiş olmak,
g) Sözleşme dönemi içerisinde 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmesini tek taraflı feshetmiş olanlar, fesih tarihinden itibaren bir yıldan önce tekrar sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilemezler.
B – ÖZEL ŞARTLAR VE DİĞER HUSUSLAR;
1 – SÖZLEŞMELİ ZABIT KATİBİ POZİSYONUNDA İSTİHDAM EDİLEBİLMEK
İÇİN;
a. Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise veya dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak.(Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)
b. Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, başvuru tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo veya bilgisayar sertifikasına sahip olmak veya örgün eğitim sırasında bilgisayar eğitimi aldığını ve bu dersten başarılı olduğunu belgelemek. (Bu belgeler başvuru tarihleri (09/12/2019 – 13/12/2019) arasında Başkanlığımıza elden teslim edilecek veya 03124160290 nolu fakx’a gönderilecektir. Bu tarihler arasında belgesini göndermeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.)
c. Başvurusu kabul edilen adayların tamamı, bilgisayar uygulama sınavına çağrılacaktır.
d. Uygulama sınavının tarihi, saati ve yeri www.yargitay.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.
e. Uygulama sınavında, sınav komisyonunca belirlenecek metinden bilgisayar ile imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun olarak, yanlışsız, vuruş hesabı yapılmadan, üç dakikada en az doksan kelime yazma şartı aranacaktır.
f. Doğru kelime sayısının hesabında; verilen metne sadık kalıp kalınmadığı, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisinde kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilecektir. (Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime sayısının toplam yazılan kelime sayısına oranının % 40 tan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilecektir.)
g. KPSS sınavından alınan puanın % 50’si ile bilgisayar uygulama sınavında yazılan en fazla kelime sayısı 100 puan kabul edilerek her bir doğru kelime karşılığı oluşan katsayı puanı ile yazılan kelime sayısının çarpımı suretiyle elde edilecek puanın % 50 sinin toplamı esas alınarak; en yüksek puandan başlanılarak, her öğrenim düzeyi için ilan edilen pozisyon sayısının 10 katı aday sözlü sınavına çağrılacak olup, son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu kişilerin tamamı sözlü sınava çağrılacaktır.
h. Sözlü sınavı; Bir konuyu kavrayıp özetleme, muhakeme gücü ve ifade yeteneği, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı ile genel yetenek ve genel kültür alanlarından yapılacaktır.
i. Adayların aldıkları KPSS puanının % 35’i ve Uygulama sınav puanının % 35’i ile sözlü sınav puanının % 30’u esas alınarak, yapılacak hesaplama sonucunda, nihai başarı listesi belirlenecektir.
2 – SÖZLEŞMELİ DESTEK PERSONELİ (HİZMETLİ) POZİSYONUNDA İSTİHDAM EDİLEBİLMEK İÇİN;
a. KPSS puanları esas alınarak, en yüksek puandan başlamak üzere, ilan edilen pozisyon sayısının 10 katı aday çağrılacaktır. Son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu kişilerin tamamı sözlü sınava çağrılacaktır.
b. Sözlü sınavı; Bir konuyu kavrayıp özetleme, muhakeme gücü ve ifade yeteneği, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı ile genel yetenek ve genel kültür alanlarından yapılacaktır.
c. Adayların aldıkları KPSS puanının % 50’si ile sözlü sınav puanının % 50’si esas alınarak, yapılacak hesaplama sonucu nihai başarı puanı belirlenecektir.
3 – SÖZLEŞMELİ TEKNİSYEN
(Sıhhı Tesisat, Elektrik, Asansör, Soğutma ve İklimlendirme, Mobilya ve Dekorasyon)
POZİSYONUNDA İSTİHDAM EDİLEBİLMEK İÇİN;
a. Sıhhi Tesisat Teknisyeni için; Meslek Liselerinin Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanının Yapı Tesisat Sistemleri dalından mezun olmak,
b. Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni için; Meslek Liselerinin Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanının Soğutma Sistemleri ve İklimlendirme Sistemleri dallarından mezun olmak,
c. Elektrik Teknisyeni için; Meslek Liselerinin Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanının Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü, Endüstriyel Bakım Onarım dallarından mezun olmak,
d. Asansör Teknisyeni için; Meslek Liselerinin Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanının Elektromekanik Taşıyıcılar Bakım Onarım dalından mezun olmak.
e. Mobilya Teknisyeni; Meslek Liselerinin Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanının İç Mekan ve Mobilya Teknolojisi dalından mezun olmak.
f. Adayların KPSS puanları dikkate alınarak, en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen pozisyon için, pozisyon sayısının 10 katı aday uygulama sınavına çağrılacak olup, son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu kişilerin tamamı sınava kabul edilecektir.
g. Uygulama sınavı, Meslek ile ilgili teknik ve pratik bilgiyi ölçer nitelikte yapılacaktır. Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacaktır.
h. Uygulama sınavında 50 ve üzeri puan alan adaylar, sözlü sınava alınacaktır.
i. Sözlü sınavı: Mesleki bilgi, bir konuyu kavrayıp özetleme, muhakeme gücü ve ifade
yeteneği, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı ile genel yetenek ve genel kültür alanlarından yapılacaktır.
j. Adayların aldığı KPSS puanının % 30’u, uygulama sınavı puanının %35’i, sözlü sınavı puanının % 35’i esas alınarak, yapılacak hesaplama sonucu nihai başarı puanı belirlenecektir.
C – TÜM POZİSYONLAR İÇİN BELİRLENEN ORTAK HUSUSLAR
a. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması formunu doldurmaları ve ayrıca duyurulacak bir tarihte de Başkanlığımıza elden teslim etmeleri gerekmektedir.
b. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için, sınav komisyonunun verdiği puan ortalamasının en az 70 olması gerekmektedir.
c. Sonuçlar www.yargitay.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.
d. Atanmaya hak kazandığı halde verilecek süre içerisinde göreve başlamayanların yerine, nihai başarı puanına göre en yüksek puandan başlamak üzere yedeklerden atama yapılacaktır.
e. Aranılan şartları taşımadığı veya gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adayların atamaları yapılmayacak olup, bu hususların sonradan tespiti halinde, yapılan atama işlemleri iptal edilerek ilgililer hakkında genel hükümlere göre işlem yapılacaktır.
IV-ÜCRET
POZİSYON | ÖĞRENİM DURUMU | MESLEKİ TECRÜBESİ | (01/07/2019) |
Sözleşmeli Zabıt Katibi | YÜKSEK ÖĞRETİM VELİSANS | 5 YILDAN AZ | 3110,81 |
5-10 | 3244,70 | ||
10-15 | 3372,52 | ||
15-20 | 3505,18 | ||
20- | 3654,69 | ||
LİSE VE DENGİ | 5 YILDAN AZ | 3051,29 | |
5-10 | 3140,79 | ||
10-15 | 3229,81 | ||
15-20 | 3343,11 | ||
20- | 3521,36 | ||
Sözleşmeli Destek Personeli (Hizmetli) | LİSE VE DENGİ | 5 YILDAN AZ | 2917,38 |
5-10 | 2961,95 | ||
10-15 | 3006,23 | ||
15-20 | 3051,31 | ||
20- | 3095,89 | ||
Sözleşmeli Teknisyen (Sıhhi Tesisat, Elektrik, Asansör, Soğutma ve İklimlendirme, Mobilya) | LİSE VE DENGİ | 5 YILDAN AZ | 3268,86 |
5-10 | 3357,96 | ||
10-15 | 3447,07 | ||
15-20 | 3536,20 | ||
20- | 3625,29 |
NOT:
a. Yukarıda belirtilen ücretler, 01/07/2019 – 31/12/2019 tarihleri arasında geçerli olan brüt ücretler olup, bu rakamlara ek ödeme, aile yardımı ve çocuk yardımı dahil edildikten ve yasal kesintiler yapıldıktan sonra net ücretler belirlenmektedir.
İLETİŞİM:
Tel : 0 312 416 00 87
0 312 416 00 81 10350/1-1
İlk yorum yapan siz olun